Methylchloroisothiazolinone

Methylchloroisothiazolinone är ett konserveringsmedel som tidigare användes mycket i kosmetika men efter kritik i mitten av 1990-talet minskade den användningen. Det används för att hålla svamp och bakterier borta.

Det är mycket irriterande för både hud och slemhinnor. Det är även frätande och kan ge rodnad, blåsor, klåda, fjällande hud, svullnader och t.o.m. variga bölder. Det misstänks vara en av de vanligaste orsakerna bakom allergiska reaktioner på kosmetika. För att det ska vara skadligt behövs dock högre doser än vad som vanligen finns i konsumentprodukter.

Det är mycket giftigt för vattenlevande organismer och inte helt nedbrytbart.

1

Annonser

Etiketter:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: