CI 42090

juli 8, 2009

CI 42090 är ett färgämne som är godkänt av EU för att användas i både mat och kosmetika.

Kan även heta: FD&C Blue 1

Annonser

CI 17200

juli 8, 2009

CI 17200 är ett färgämen som inom EU utan begränsningar är tillåtet att använda i kosmetika.

I USA får detta färgämen ej användas i produkter som skall användas runt ögonen.

Det misstänkts vara skadligt för djur och natur.

Kan även heta: D&C Red 33

Benzophenone-4

juli 8, 2009

Benzophenone-4 är en så kallad UV-absorberare som används i diverse produkter för att skydda doft och färg. Den används även för sin solskyddande effekt i både hår- och hudvårdsprodukter.

Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride

juli 8, 2009

Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride används i hårprodukter för sin mjukgörande verkan. I tester har den visat sig verka mycket utredande även i små doser på både torrt, blött, blekt och obehandlat hår.

Trideceth-12

juli 8, 2009

Trideceth-12 misstänks vara gifitgt för djur och natur.
Det används i hårprodukter som innehåller Amodimethicone för att den, som vanligtvis inte är vattenlöslig, skall bli just vattenlöslig.

Polyquaternium-7

juli 8, 2009

Polyquaternium-7 används i hårvårdsprodukter för att motverka statisk elektricitet. Det tros vara giftigt för djur- och miljö och bioackumuleras i både djur och människor.

Polyquaternium-II

juli 8, 2009

Polyquaternium-II används i hårprodukter för att motverka statisk elektricitet.

Kan även heta: Polyquaternium-2

Quaternium-26

juli 8, 2009

Quaternium-26 används i hårvårdsprodukter för att ge vårda och ge volym och glans. Det förebygger även statisk elektricitet.

Det utvinns ur minkolja, och är alltså inget lämpligt val för veganer eller andra som ej vill används djurprodukter.

Hydrolyzed Soy Protein

juli 7, 2009

Hydrolyzed Soy Protein är fuktbindande och skyddande, och används för dessa egenskaper i hårprodukter. Det lägger sig som en tunn, mjuk hinna runt hårstrået vilket gör att håret blir glansigare och ser mer välvårdat ut.

Som namnet antyder kommer denna produkt från sojaplantan, och det är då möjligt att det kommer från genmodifierade plantor.

Kan också heta: Sojaprotein

Wheat Amino Acids

juli 7, 2009

Wheat Amino Acids används i hårprodukter för att göra håret mjukt och ge det volym.

Jag har ej kunnat hitta någon information om att det skulle vara skadligt för varken människor eller natur.