Stearyl Alcohol

Stearyl Alcohol är INCI-namnet för Stearylalkohol och är en fettalkohol som isoleras ur vegetabiliska eller animaliska fetter och oljor.

Stearylalkohol tas inte upp av huden utan lägger sig utanpå och ger en lite vaxig känsla, och skyddar där genom att avvisa vatten och binda hudens fukt. I skönhetsprodukter används den ofta som emulgerings- och förtjockningsmedel.

I hårvårdsprodukter kan den användas för sin återfettande effekt och då det även är konsistensgivande och stabiliserar emulgeringar. Ibland finns det även i schampo, trots att det har en antiskumeffekt.

Stearylalkohol är milt irriterande om man får det i ögonen eller på huden, det kan ge överkänslighetsreaktioner i form av nässelutslag och även framkalla allergiska reaktioner.

Det är lätt nedbrytbart och anses inte vara belastande för miljön.

1

Etiketter

Lämna en kommentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

You are commenting using your Twitter account. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

You are commenting using your Facebook account. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


Follow

Get every new post delivered to your Inbox.