Propylparaben

Propylparaben är ett vanligt konserveringsmedel i kosmetika. Den är bakteriehämmande och verkar på många bakterier och svampar. Vanligen blandar man flera olika parabener för att täcka in de flesta.

Känslighet mot parabener kan uppstå om de appliceras på skadad eller bränd hud, annars är risken mindre. De vanligaste parabenerna ingår i vanliga hudallergitest. Just propylparaben kan vara allergen men man anser inte att risken är speciellt stor.

Enligt SNF har propylparaben ingen eller liten påverkan på miljön. Det är ogiftigt för vattenlevande organismer och lätt nedbrytbart. Det är även godkänt som Bra Miljöval av konserveringsmedel. Enligt norska Grönn Hverdag är det dock giftigt och ev. även bioackumulerbart, d.v.s. att det samlas i djur och växter.

1

Etiketter

Lämna en kommentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

You are commenting using your Twitter account. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

You are commenting using your Facebook account. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


Follow

Get every new post delivered to your Inbox.