Cetyl Alcohol

Cetyl Alcohol är INCI-namnet för cetylalkohol som är den vanligaste fettalkoholen, och finns naturligt i vaxer, fetter och oljor. Numera utvinns den ur animaliska och vegetabiliska sådana.

Den tas inte upp av huden utan lägger sig utanpå och ger en lite vaxig känsla samtidigt som den skyddar och mjukar upp. Den avvisar dessutom vatten och binder hudens fukt. I skönhetsprodukter används den oftast som emulgeringsmedel, för att ge konsistens åt krämer eller annat.

I balsam kan den dessutom användas för sina återfettande egenskaper och i schampo för att stabilisera skummet.

Cetylalkohol kan ge kosmetika-akne.

Det är lätt nedbrytbart och anses inte belasta miljön, det är dessutom godkänt som Bra Miljöval av förtjockningsmedel.

1

Etiketter

Ett svar till “Cetyl Alcohol”

  1. Tina Jansson säger:

    Förstår inte varför detta medel används till vår kropp, då den inte gör någon nytta bara skada, det finns annat som kan användas.

Lämna en kommentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

You are commenting using your Twitter account. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

You are commenting using your Facebook account. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


Follow

Get every new post delivered to your Inbox.